forside
fotografen

Albert Tureczek, født og opvokset i Østrig og Schweiz, siden 1980 bosat i Danmark. Uddannet tandtekniker og har arbejdet som sådan i over 30 år ... har fotograferet mindst lige så længe.

Fotograferer med NIKON D-2H,D-2Xs, D-3 og udelukkende originale NIKKOR objektiver.

Har siden 2008 været tilknyttet ÅRHUS STIFTSTIDENDE som Spotted fotograf, hvilket har givet mig mange gode oplevelser ... og ikke mindst billeder. Alle mine Spotted gallerier kan du se her

Selvstændig foto & formidlingsvirksomhed abmmodel fra januar 2009, eget fotostudio i Allé Centret, Vester Allé 2 i Hørning. I maj 2011 flyttede jeg ind i helt nybygget fotostudie på loftet af en gammel kostald på Kunnerupvej 123, Kolt, 8361 Hasselager.

Bidt af en gal modelbygger og bruger al den tid, jeg ikke bruger på at fotografere, på at bygge modeller og skriver artikler til engelske, tyske og amerikanske modelmagasiner; Model Fan, AFV Modeller, AIR Modeller, MAX Modeller, Fine Scale Modeler samt Helico Revue (for at nævne de vigtigste). Jeg rejser rundt i det meste af Europa og deltager i internationale konkurrencer i modelbygning.

Flybenzin fik jeg i blodet ved fødslen, idet min far var ansat ved Austrian Airlines, min mor ved Air Canada, min bror ved Swissair og min søster en overgang ved Egypt Air. Militærfly har fascineret mig lige så længe, og mit barndomshjem lå lige ved siden af Salzburg lufthavns landingsbane. Jeg stod som lille purk i haven og kiggede på de store turbo props, der kom tordnende forbi. Når jeg nu ikke kunne blive pilot, så måtte jeg jo bygge mine egne flyvemaskiner som (plastik-)modeller ... en "leg", der tog mere og mere overhånd og resulterede i, at jeg også ville have flotte fotos af mine modeller. Jeg fik professionelle fotografer til at tage stribevis af billeder ... men de blev aldrig rigtig som jeg ville ha' dem - og der var derfor kun én vej ... at lære det selv.

Når foråret - og dermed sæsonen for Air Shows nærmer sig - bliver jeg som en galophest i startboksen. Jeg rejser Europa på tværs og fotograferer og publiserer bagefter billeder og artikler fra disse events.

Overgangen fra at fotografere modelfly til rigtige flyvere var kort ... og passionen bed sig så grundig fast, at snart blev ALT fotograferet.Ren teknisk spænder min fotografiske udvikling fra de søndage, hvor jeg optog familiens badeværelse en hel eftermiddag for at fremkalde sort/hvid billeder i badekaret og klippe og rulle råfilm op på filmspolerne til i dag, hvor jeg fotograferer med top-professionelt digitalt udstyr.

 

lDenne side er lavet i Dreamweaver fra Macromedia, © abmmodel 2009-2011